Sagornas & lägereldarnas tid
»Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort«

Skorpan är döende, men klamrar sig fast vid den storebror som betyder livet. Hur kan det vara så hemskt att en del måste dö när de knappt ens fått börja leva, undrar Skorpan. Det behöver nog inte vara så hemskt, försäkrar Jonatan. I Nangijala är det ännu sagornas och lägereldarnas tid…
Bröderna återses i fridfulla Körsbärsdalen. Men i Törnrosdalen, där Tengil styr med järnhand, råder tyranni och förtryck. Tillsammans tar bröderna upp kampen mot skräckväldet.

Bröderna Lejonhjärta är en berättelse om syskonkärlek och mod – men också om rätten till liv och frihet. Astrid Lindgrens gripande klassiker iscensätts av succéregissören Ronny Danielsson (Spelman på taket, Cabaret m.fl). Musik utlovas, studioinspelad och nyskriven speciellt för uppsättningen.

https://www.uppsalastadsteater.se/broderna-lejonhjarta/

I skolan har vi förberett oss genom att läsa delar av berättelsen, diskuterat, bekantat oss med rollfigurerna och tittat och analyserat korta filmsnuttar.

Klicka på länken nedan:

Bröderna Lejonhjärta

Ur Lgr 11 Skolans värdegrund och uppdrag

Gemensamma erfarenheter och den sociala och kulturella värld som skolan utgör skapar utrymme och förutsättningar för ett lärande och en utveckling där olika kunskapsformer är delar av en helhet.

https://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/grundskoleutbildning/grundskola/laroplan#anchor_1