»Nu ska jag berätta den absolut sanna historien om vad som hände mig en stjärnklar decembernatt. Jag förstår om det är svårt att tro på den här historien. Det är okej för mig. Och jag hade nog inte trott på den själv om det inte hade varit för halsbandet…«

https://www.uppsalastadsteater.se/onskestjarnan/

Eleverna fick prova på att vara hundar i olika grupper där de gnagde på en tennisboll, nosade efter dofter, ”ritade”, och åt utan händer ur en  matskål.

De fick också arbeta med dilemman och frågor om att vara sig själva.

Här kan ni följa länken:

Dramatisering

Lgr 11 Kursplan sv. –  ämnets syfte

Genom undervisningen i ämnet svenska ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att
tala och samtala i olika sammanhang, bearbeta innehållet i litteratur, bilder, film, teater, drama och andra medier…